AbgZan
Ada sesiapa yg dah dpt Kad Diskaun Rakyat 1Malaysia tak? Buat masa ni hanya diberi kpd student, polis dan tentera...  byk jugak kedai yang akan bg diskaun... dengar2nya Mydin pon bg diskaun byk.. Aku sbg student pon sepatutnya dah dpt dah, tapi tak tau napa setiap kali check, diorang asek kata "belum print" lagi...

-----------------------------------------

Lebih 10j rakyat akan terima Kad Diskaun Rakyat 1Malaysia (Sumber: Utusan)

PUTRAJAYA 3 Jan. - Lebih 10 juta rakyat akan menerima Kad Diskaun Rakyat 1Malaysia (KDR1M) yang akan menawarkan diskaun dari 10 hingga 50 peratus di kedai-kedai dan perkhidmatan terpilih di seluruh negara.
Timbalan Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Maglin Dennis D"Cruz berkata sehingga kini lebih 4,500 peniaga bersetuju menawarkan diskaun itu untuk kegunaan semua lapisan masyarakat dan menjangka angka itu terus meningkat.
KDR1M merangkumi perkhidmatan perubatan klinik; restoran makanan & minuman; hotel penginapan; arena sukan & kecergasan; pemborong & runcit; taman tema tertutup & luar; pembinaan & hiasan dalaman; resort peranginan; pakaian & aksesori kenderaan; perlindungan insurans am dan sebagainya.
"Pada masa ini telah diwujudkan kad diskaun untuk polis, tentera dan siswa.
Selepas ini kita akan keluarkan KDR1M, di mana lebih ramai rakyat Malaysia boleh menikmati diskaun apabila membeli barang keperluan mereka," katanya ketika merasmikan ibu pejabat baru Informasi Malaysia di No 30B, Jalan Diplomatik 3/1 Presint 15, Putrajaya, hari ini. - BERNAMA
Labels: edit post
0 Responses