AbgZan
Hari ini dengan kesempatan dan saki baki yang ada di Istanbul, Turki, aku pergi naik cruise, yg dipanggil Bosphorus Tour (English) atau dalam Turkish dipanggi Bofaz Turu. Harganya amat murah dan berpatutan, iaitu hanya 10 Lira (x 2.3 = RM), so total about RM23 aja. Perjalanan about 1 hour 30 minutes, not bad, huh!

Basically perjalanan ni penuh dengan pemandangan bangunan2 bersejarah, bangunan2 menarik, rumah2 banglo, hotel2, masjid dan sebagainya...memang menarik sunggguh...lebih menarik kalau datang dengan pasangan, honeymoon ke, lagi besh, hehe...

Tour ni hampir mirip-mirip macam tour kat Melaka, kalau2 ada sesiapa pernah naik, tapi cuma Melaka sungainya kecik aja, hehe...dan bangunan tak sebesar macam kat sini...

Apa pun, kalau u all datang Istanbul, I think this tour is a must. Otherwise, rugi aja datang...

Nak tgk preview, tgk pic2 di bawah...Kalau nak tgk video, datang jumpe gua, haha...


























































4 Responses
  1. mama Says:

    Bestnyerrr...jeles kite tau..nanti bawak kite lak ok?


  2. LittleLamb Says:

    bestnya...work and holiday at the same time.... no wonder ur bag explode..tak cukup space..ahahahhaah

    hope u had a good time.


  3. Mama: Nanti kita pergi nak? hehe...honeymoon...kita pergi "Uzun Bofaz Turu" (Long Bosphorus Tour) lagi jauh dia pi....hehe....


  4. LittleLamb: bole tahan la, nasib baik hari2 terakhir ada some free time :) thanks..