AbgZan
Salam all,

Dah lama betul gua tak update blog...

Ok, skrg gua mau update sikit ttg market Malaysia....dijangka ekonomi Malaysia akan terus berkembang pesat tahun ni....

KDNK Malaysia pon telah naik .... atas keyakinan tersebut BNM pon telah naikkan OPR sebanyak 25 mata...dijangka 2nd half 2010, OPR mungkin akan dinaikkan lagi another 50points...

KLCI kita pon telah berjaya kembali ke paras atas 1,300, sejak correction dari 1224....

Minggu ni dijangka KLCI akan terus naik hebat....atas 2 faktor:

*PELAN EKONOMI BARU
*INVEST MALAYSIA 2010 (CONFERENCE) - 30-31 March 2010

Gua masih belom habis shopping lagi ni....tgh duk q nak beli lagi 5 counters ni....

In the mean time masih pegang:

*MKLAND
*M3TECH
*ZHULIAN
*AWC
*HUBLINE-WA
*ENG

Walaupon KLCI dijangka naik, tapi ada beberapa sektor / counters akan mengalami profit taking, sbb dah byk sgt naik....antaranya adalah counter yg gua baru jual spt:

* UNISEM
* KPS
* PELIKAN
* KPJ-wa
* dll

Apa pun, pelabur diharap berhati-hati dalam membuat pembelian, invest an amount that you can afford to lose. :)

Salaam

Ada apa-apa komen guys?
1 Response
  1. Get FCPO and FKLI Signals at http://fcpofklisignals.blogspot.com/