AbgZan
Harini lewat gua masuk online, ada hal sikit kasi settle....spt biasa market lembab cam biasa...walaupon market US (DJIA) smlm masih kekal dgn HIJAUnya..KLCI skrg masih tak menentu....as I mentioned beberapa kali sblm ni, selagi 1345 is not broken successfully, KLCI belom confirm bullish....walupun,DJIA (Dow Jones Industrial Average) masih kekal dgn bullish, tetapi ia sudah overbought, pancit dan overdue utk profit taking....Kepada yg berminat utk invest dlm stock market (or even Unit Trust), this is my advice:

1) Kepada yg BELUM invest, better jgn invest lagi, tunggu dan lihat...dlm keadaan market tak menentu ni, better jgn masuk...kalau mau masuk jugak, invest hanya 30% out of your total allocation...

2) Kepada yg dah invest separuh dari wang anda, better jgn buat apa2....

3) Kepada yg dah invest SEPENUHNYA dari wang anda, better, jual separuh dari pegangan, terutama counter2 yg anda sudah untung dan berada dlm keadaan sideway....

Whatever pon, itu semua is my advice aja,it's your money, and you have the right to do whatever you like to your money....

Ada pertanyaan atau komen, tinggal aja sini :)
3 Responses
  1. kitatauke Says:

    bagus la info ni..penah gak member ajak invest dlm unit trust..tapi hold dulu...


  2. Anonymous Says:

    salam

    kalau kita asyik rugi dlm cpo, perlu kah kita stop atau terus berusaha atau relax dulu? saham pun saya invest. tapi nampak gayanya, rugi cpo byk dah telan duit untung saham. cuma, yg baiknya pasal cpo, bila saham jatuh, boleh dpt untung kat cpo.boleh cover utk duit harian.apa pandangan tuan?


  3. Salam Anonymous,
    Saya sudah reply dlm new posting tghhari tadi....hope that helps :)