AbgZan
Hari ke-2 Tahun Baru, Sabtu, kami mulakan dengan pergi ke Klinik Suria, Klinik Perubatan dan Klinik Gigi di Seksyen 13, Shah Alam...

Lebih kurang 3 minggu lepas, anak pertamaku, Fawwaz Ashraf yang lasak budaknya, telah tersembam, dan patah "separuh" giginya....

Kerisauanku dan ketidak pakaranku dalam bidang pergigian mendorongku untuk berkunjung ke Klinik Pergigian...

Kepada u all yang ada anak2, sure u all tahu, gigi kekal kanak2 mula tumbuh apabila berumur 7 tahun...so atas dasar itulah gua tanya Doktor, kalau-kalau dapat dibiarkan gigi "separuh" tersebut tanpa perlu dibuang sepenuhnya...

Malang sekali, doktor kata kena cabut. Sebab takut ada infection, dan jugak gigi "separuh" tersebut agak sakit untuk digunakan..Sebab tu lah, anakku takmo gosok gigi sgt, asek nangis aja....

So, nak tak nak kenalah cabut giginya, hehe...kesian, umur baru 2 thn 9 bulan...dan rongak....




U all yg ada anak2, jagalah anak tu baik2, hehe....jadikan ini sebagai pengajaran...
Peristiwa anakku patah gigi ni berlaku di rumah BabySitter...katanya si Fawwaz ni tengah kejar mengejar dengan Fahmi, adeknyer, sebelum tersembam...entah betul entah tidak...

Ok, nanti kalau sempat gua letak beberapa keping gambar di Klinik gigi, hehe...meronta2 si Fawwaz...gua kena peluk dia baru ok..hehe....

Tu pada sebelah pagi....

Sebelah tgh hari, kami pergi ke majlis perkahwinan kawan MMU isteriku, berkahwin dekat Pusat Perindustrian Bukit Raja, Seksyen 7, Shah Alam...

Di sebelah petang, kami berkunjung ke Taman Titiwangsa pula...wowwww...banyak perubahan di Titiwangsa....taman permainan kanak2 telah diupgrade...seronok budak2 main....naik kuda pun Rm1 satu pusingan...3 round Fawwaz naik, ahaks...pastu tonton orang lumba kereta "kecil" track...pastu join si Fawwaz bermain2 di Taman Kanak2 yang besar...gym pon ada, gym di taman,hehee....seronok jugak....ahaks....

Sapa duk area KL tu try lah kunjungi Taman Tasek Titiwangsa....seronok wa cakap samalu...hehe.....





Apa lagi kawan2, komen la beb, hehe :)
3 Responses
  1. crocodot Says:

    sian fawwaz..takpe..kesakitan membuatkan dia lebih kuat dan tabah.hehehe


  2. Jurutera Says:

    hehe....lebih kuat ye? kecik2 dah kuat ke, hehe


  3. LittleLamb Says:

    alamok........2yrs 9 months..kena cabut gigi.... must be a big drama in the clinic.