AbgZan
Baru-baru ni aku ada dengar dalam radio Fly Fm, ada perbincangan tentang pendapatan income banyak yang bergantung kepada rupa...

Seorang DJ ni cakap, dia ada baca kajian mengatakan mereka yang rupa lebih cun, atau lebih cantik, lebih jelita, lebih hensem, pendapatan seumur hidup boleh dapat extra RM200k ke atau USD200k ke macam tu, aku pon ingat2 lupa...

Tapi banyak orang yang call tak setuju, sbb callers ramai cakap, ada kawan yang cun-cun, tapi menganggur pon ada...ia lebih kepada experience diorng cakap...

Pastu ada yang bg contoh pelakon / artis US, spt Oprah Winfrey... atau pelakon dlm citer Spiderman, siapa nama ntah (ayah kepada kawan baik Spiderman) dan byk lagi, diorang kaya jadi artis, tapi tak ensem / cantik mana pon....

Tapi aku ada tau beberapa company yang hire staff tengok rupa jugak... kaalu rupa cun sikit, senang dpt kerja...

Apa pendapat korang? Korang ada komen / experience?
3 Responses
  1. wakif Says:

    blogger pun sama gak bro... kalu blogger tu cun melecun... huh trafik berduyun2 masuk... hahaha

    rezeki masing2


  2. AbgZan Says:

    betul tu... memang macam tu... kalau girl tu cantik, sah2 lelaki suka baca... dan perempuan pon ramai jugak baca...


  3. Anonymous Says:

    cheers for such a brilliant website. Where else could someone get that kind of info written in such a perfect way? I've a presentation that I am presently working on, and I have been on the watch out for such info.
    84HLUL3NT3
    vimax vimax
    vimax Vimax
    vimax vimax
    Vimax Vimax