AbgZan
Seperti yang saya expect gold menuju kepada $1,200 per ounce...yes it was...and it did touch $1,200 per ounce 2-3 times last nite...oh well...very nice...hehe..



Anyway, selepas buat beberapa analysis, spt yg saya mentioned dalam previous posting, kalau $1,200 barrier berjaya dilepasi dgn jayanya dan cecah $1,300 per ounce, insyaAllah $1,500 will be on the card....



Tapi nampaknya it looks like it is unlikely...



Kalau barrier $1,200 tak pecah dgn jayanya (dan menuju ke $1,300), maka expect for a correction to happen, maybe to test $970 support.....

Ke mana pun hala tuju emas, I am happy anyway, hehe...kalau dia pergi balik $970, pon ok...bole beli balik emas, ahaks....let's see....

Satu lagi, skrg ni, kenaikan harga emas ni mungkin speculation aja, sbb if the gold move was real, SILVER pon patutnyer dah $20, tapi ia tidak berlaku.... dan problem ni bukannya masalah SILVER...tapi trader dah terlalu speculate sgt dgn gold....hehe....so expect it to go back down, soon or later....ada untung lari...atau jual separuh...whatever u feel comfortable with...

wassalaam..

Takkan baca aja bro, komen la sikit, hehe...
Labels: , edit post
5 Responses
  1. crocodot Says:

    kesimpulannye skang ni kena beli emas ke gadai emas utk dpt duit byk??hehehe


  2. dpt duit byk?? camana leh dpt duit byk lak? hehe...

    kalau siapa yg tak beli lagi, mungkin tangguhkan dulu niat tu...sbb my expecation, harga akan retrace dulu ni...

    kalau yg dah beli, boleh la jual semua, atau jual separuh dulu :)

    tapi crocodot sure dah ada rantai emas, gelang kaki emas, cincin emas, subang emas dan brooch emas tul tak?


  3. Anonymous Says:

    salam.nk tya, abgzan melabur emas katne?klu melabur kat GSPA maybank ok x?


  4. Mr Anonymous, i made another post to answer your question , hope that helps :)


  5. addy Says:

    harga dah cecah usd 1380.90. end of this year boleh capai usd 1500. jgn tunggu lama2. constantly saving emas. contact saya jika berminat memiliki public gold or public dinar.