AbgZan
Assalamualaikum semua,

Skrg ni dah pukul 3.28am, tapi kenapa daku tak tido lagi ni? hehe...Bukan takmo tido, tapi tadi tengah2 tengok tv dlm pukul 930pm camtu, tertido depan tv. Sedar2 dah pukul 2am camtu. Pastu terus transfer gambar dari camera+hp ke dalam laptop. Pastu baru nak tido, tetiba, dapat pulak "free WIFI" dari jiran. Apa lagi, terus check la blog....Last2 daku decide utk post sikit apa yang daku buat hari ni. Harini daku rasa byk benda yg daku buat, hehe....

Tengahari daku dan wife dan anak2 pi kenduri datuk buat di Ampang Jaya, sbb adik datuk meninggal. Mari kita sedekahkan al fatihah buat arwah, semoga roh arwah dicucuri rahmat, ameen....

Semasa nak pergi rumah datuk tu, seperti biasa, akan lalu satu rumah jiran datuk, yang menjadi idola dan inspiration daku, ni daku pastekan rumahnya:


Figure 1: Rumah idaman kalbu, kempunyaan jiran tetangga datukku


Selepas tu, kami basuh kereta sikit...kami basuh di Setapak, ada satu BHP ni dia bukak kedai cuci kereta pakai mesin diorang....alamak lupa lak nak amik gambar, boleh paste sini, takpe la lain kali laa... tapi yang bestnyer dia murah aja, RM3 aja sekali cuci (luar sahaja), murah berbanding harga service pasaran RM6, hehe....dulu sblm 30 june 2009, hanya RM1 harga promotion, lagi lar murah, hehe ....

Lepas tu, kami pergi ke kedai Tewah di Tesco Shah Alam, utk menempah langsir, sbg persiapan sblm Raya nanti...cheehhh, awal betul persiapan kan...almaklum, masa skrg la tempah, kalau dah bulan pose nanti, sure berpusu2 orang kat kedai, sesak nanti..dgn jaga anak2nya, hehe....Kedai Tewah ni best jugak, byk pilihan ... kalau sesiapa nak tempah langsir saya recommend pergi la sini, murah2 lak tu....daku ada pilih kain yang daku rasa lawa dan nampak mahal, tapi RM8.50 semeter aja, hehe...


Figure 2: Receipt pembelian langsir, tapi ambil masa 2 minggu utk siap. Kat receipt tu ada dilampirkan jenis kain yang daku pilih, tapi hang kena tengok betul2 la, sbb kecik aja , hehe...

Okler, nak tido...salaam all...

Takkan baca aja, tinggalkan la komen sikit kat bawah ni, hehe
2 Responses
  1. Anonymous Says:

    Mesti tak sabar tunggu langsir baru siapkan?;)


  2. Abgzan Says:

    Tak sabar jugak, hehe....get prepared utk Raya, hehe...