AbgZan

Assalamualaikum,


Harini, kita bermula puasa....aduhai, sekejapnya la dah berpuasa balik, rasanya macam baru aja puasa thn lepas, dah puasa balik....kalau setahun berlalu dengan begitu cepat, nanti bulan Ramadhan pon cepat aja abis....tau2 aja dah raya....ini membuktikan masa bergerak begitu pantas....sudahkah kita mencapai kesemua hajat2 utk tahun ni? hehe....


Okler, saya pun takmo bercakap panjang....almaklum kita semua sedang berpuasa, hari pertama pulak tu....


Harini pulak, byk betul perkara yang perlu diselesaikan....


1) Nak pergi jumpa lawyer, ada perkara yang perlu disettlekan...


2) Nak pergi beli hadiah utk ayah, sempena birthdaynya yang ke-64....


3) Nak pergi tambah lagi keperluan-keperluan garden spt batu2 kecik, hehe....(aritu sudah beli tapi tak cukup)...pagi semalam sempat singgah satu kedai garden ni, tapi tak jual batu yg ingin kubeli, last2 gua beli pokok pandan, untuk menambah koleksi pokok di anjungku..


4) Nak turun ke rumah mertuaku, kerana ingin melawat anak buah baru dilahirkan lebih kurang

5 hari umurnya, TAHNIAH IJAH dan PALI!


5) Nak beli kain dan tudung di area masjid jamik, kain yang berkualiti tinggi dan bermanik, tapi amat murah harganya boleh didapati di satu kedai di area jamek ni....


6) Nak beli kipas, utk diletak di anjung, hehe (aiyoo ni anjung advance, anjung pon ada kipas ka? hehe). Ada satu kipas stand ni, murah betul, dijual di CAREFOUR, dah 2 CAREFOUR cawangan berbeza kulawati, tapi abis...ni nak try tgk cawangan lain pulok...hehe


7) Nak usha satu kedai utk "possibility" utk memulakan satu perniagaan part time online, hehe....barangnya dirahsiakan buat masa ni...hehe....


Itu semua ingin kucapai esok hari. Achievable tak? Dah la bulan puasa lak tu....hehe...


ANyway, SELAMAT BERPUASA DIUCAPKAN KEPADA SEMUA PEMBACA, SEMOGA PUASA BULAN RAMADHAN KALI NI LEBIH BERMAKNA BUAT KITA, wallahu'alam.

Beginilah satu pemandangan di satu kedai jual pokok2, jual fountain, buat garden dan macam2 lagi. Kedai ni amat besar....menarik betul....





Takkan baca aja, tinggalkan la komen sikit kat bawah ni, hehe
Labels: edit post
2 Responses
  1. patutlaa skrg dlm your car kt passenger seat ade pokok! hehehe...


  2. hehe, kantoi ler pulok....sapa la unknown blogaholic ni ye, heehe...

    kalau berksempatan, nanti nak buat garden dlm kerete pulok....hehe..